Na de teleurstellende nederlaag van vorige week heeft ZVDO het kampioenschap op indrukwekkende wijze afgesloten. Vorige week kon na de nederlaag alsnog het kampioenschap gevierd worden, omdat de directe concurrent ook punten verspeelde. Maar om na een nederlaag kampioen te worden, gaf toch een apart gevoel.

 

Op het programma stond nog één uitwedstrijd. ZVDO is afgelopen zaterdag afgereisd naar Vlissingen om te laten zien dat ze terecht kampioen zijn. Daarnaast wilden de heren ook het seizoen in stijl afsluiten, om met een goed gevoel naar de eerste klasse te gaan.

 

Voor De Zeeuwse Kust stond er echter niets meer op het spel. Ze waren al veilig voor degradatie en konden met winst ook niet meer klimmen in het klassement. Dit was te merken in de wedstrijd. De heren van ZVDO wisten elkaar in het water goed te vinden in de aanval. Daarnaast kon elke aanval van De Zeeuwse Kust afgeslagen worden. De eerste periode wist de kampioen af te sluiten met een 3-0 winst.

 

De tweede periode gaf hetzelfde beeld. Als er al een verschil te merken was, dan was het dat het tempo zelfs iets verhoogd werd door ZVDO. Hierdoor kreeg ZVDO nog meer ruimte om de aanval op te zetten. Deze werden goed benut en ZVDO kon de voorsprong uitbouwen. De uit Australië teruggekeerde Rob Vos wist zijn doel wederom schoon te houden. De rust werd ingegaan met een stand van 0-9.

 

ZVDO hield het tempo in de derde periode opnieuw hoog. Echter door schoonheidsfoutjes van ZVDO wist De Zeeuwse Kust in deze periode drie maal te scoren. Gelukkig raakte ZVDO hier niet van in paniek en scoorde zelf ook 5 doelpunten. Hierdoor werd de stand 3-14.

 

De laatste periode maakte ZVDO er een feestje van in het water. Bijna elke aanval resulteerde in een doelpunt. De Zeeuwse Kust wist niet wat hen overkwam. In deze laatste periode van het seizoen wisten de heren van ZVDO maar liefst 8 doelpunten te maken. De eindstand werd hierdoor 3-22. Met deze zege kon coach Theo van Berchum alsnog het water ingegooid worden om het kampioenschap te vieren.